Behandelplan

Een persoonlijk behandelplan

Samen met u wordt een persoonlijk behandelplan door de chiropractor opgesteld, om het gewenste haalbare eindresultaat te behalen. Binnen Promove zijn we deskundig om de oorzaak van uw klachten te herkennen, te diagnosticeren en te behandelen. Zodoende worden zowel het gevolg als de oorzaak van uw probleem aangepakt. Om u zo goed mogelijk te helpen, werkt de chiropractor bij Promove Rugzorg met een behandelplan dat bestaat uit drie fases. Het behandelplan wordt opgesteld na het eerste consult en tijdens het tweede consult met u besproken.

Eerste consult chiropractie

Tijdens het eerste consult onderzoekt de chiropractor u zorgvuldig om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. De staat van de spieren, gewrichten en het zenuwstelsel van het gehele lichaam wordt in kaart gebracht, niet alleen de pijnlocatie. Zodoende wordt de oorzaak achterhaald om effectief te kunnen behandelen.

Uitleg van het behandelplan aan de patiëntTweede consult chiropractie

Tijdens het tweede consult worden de onderzoeksresultaten door de chiropractor met u besproken en krijgt u een persoonlijk behandelplan. Dit persoonlijke behandelplan is afgesteld op uw realistische wensen en behoeftes. Bij het behandelplan worden de behandelopties besproken die de chiropractor kan toepassen om u adequaat te kunnen helpen.

Om tot het beste resultaat te komen, bestaat het behandelplan van de chiropractor uit drie fases

  • Fase 1: Acute fase

In de eerste fase van het behandelplan zijn de spieren vaak verkrampt, bewegen de gewrichten niet zoals ze zouden moeten bewegen en is het zenuwstelsel overprikkeld. De oorzaak is vaak langdurige over- of onderbelasting. U wordt in deze fase frequenter behandeld dan in de andere fases om te zorgen dat de klachten verminderen. Een tijdelijke vermindering of verdwijning van klachten betekent niet dat de oorzaak van de klacht is aangepakt en verholpen.

  • Fase 2: Stabilisatie fase

Het lichaam voelt beter aan. De nadruk in het behandelplan in deze fase ligt op het verbeteren van de functie van de spieren, gewrichten en het zenuwstelsel. U krijgt gerichte oefeningen mee om de stabiliteit en coördinatie van het lichaam te verbeteren.

  • Fase 3: Preventie & optimalisatiefase

U kunt het lichaam weer belasten zoals u graag zou willen. Het is belangrijk uw lichaam goed te onderhouden met voldoende slaap, afwisseling van bewegingen en de juiste balans tussen stress/ontspanning. Ter preventie en optimalisatie van het lichaam is het verstandig een aantal maal per jaar uw lichaam tijdens een behandeling te laten controleren. Voorkomen is beter dan genezen!

De balans tussen belasting en belastbaarheid

Klachten ontstaan niet zomaar. Een verkeerde houding of beweging, stress en/of weinig slaap overkomt iedereen. Als dit echter herhaaldelijk optreedt, ontstaat er een disbalans in het lichaam. Dit kan de spreekwoordelijke druppel zijn wat de aanleiding is voor het ontstaan van klachten.

Het lichaam kan worden vergeleken met een batterij van uw telefoon. Als deze vol is, kunt u uren gebruik maken van de telefoon. Het balkje van de batterij blijft groen tot 20%, wordt dan geel en vanaf 10% rood. Pas dan wordt u gewaarschuwd dat de batterij bijna leeg is en u twee opties heeft. U moet de telefoon opladen of zuinig met de resterende capaciteit omgaan. Zo werkt het ook met uw lichaam. Pas als u pijn ervaart, geeft het lichaam uit zichzelf aan dat het overbelast is. U moet hiernaar luisteren en handelen om het lichaam te laten herstellen. Doet u dit niet, blijft u in de vicieuze cirkel hangen. De chiropractor neemt de uitleg tussen belasting/belastbaarheid altijd op in zijn behandelplan. Om ervoor te zorgen dat voor u duidelijk is hoe u zelf kan zorgen dat de klachten minderen.