Video’s

De werkwijze van Promove Rugzorg in beeld

Promove Rugzorg is dé chiropractiepraktijk in Tilburg en omstreken. In deze video laten we onze unieke werkwijze zien.

Door de achtergrond van Björn Denissen als fysiotherapeut en (sport)chiropractor. Worden uw klachten veelzijdig aangepakt.

Promove Rugzorg staat voor het leveren van kwaliteit

Promove Rugzorg staat voor het leveren van kwalitatieve en persoonlijke zorg. Om mensen weer het vertrouwen en plezier terug te laten krijgen en te behouden in bewegen.

Wat houdt een manipulatie van gewrichten in?

Een manipulatie is een behandeltechniek die door de chiropractor tijdens een behandeling kan worden toegepast. Een manipulatie zorgt voor een passieve rek op structuren rondom het gewricht. Wat zorgt voor drukverschil in het gewricht, waardoor een gasbel vrij kan komen. Het geluid wat hierbij vrij komt, kan als een ”krakend” geluid  worden waargenomen. Vaak merkt u na de behandeling direct meer bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Kunnen wervels verschuiven wanneer het in de rug is geschoten?

Vaak wordt er gedacht dat wervels kunnen verschuiven, wanneer het bijvoorbeeld in de rug is geschoten bij het pakken van een pen. Dit gebeurt gelukkig niet zomaar! Waar het gevoel wel vandaan komt, dat één of meerdere wervels zijn verschoven, wordt uitgelegd in de video.

Op welk moment van de dag kunnen het best oefeningen en sportactiviteiten worden uitgevoerd?

Wat is het beste moment van de dag om oefeningen uit te voeren? Vaak wordt er gedacht dat dit direct in de ochtend is, als we zijn opgestaan. Dit is juist NIET het beste moment om oefeningen uit te voeren. Waarom dit zo is, wordt duidelijk gemaakt in onderstaande video.