Rugklachten

Rugklachten Chiropractor Promove RugzorgTijdens de universitaire studie chiropractie staat de rug centraal. Van alle klachten in het menselijk lichaam, worden rugklachten tijdens de opleiding chiropractie het meest behandeld. Dit maakt dat de chiropractor de experts zijn in rugklachten en u van de juiste adviezen en behandeling bij rugklachten kan voorzien.

U bent niet de enige met rugklachten

Maar liefst 80% van de Nederlanders krijgt minimaal een keer in zijn leven last van rugklachten. Een belangrijke oorzaak hiervoor is de verstoring van de balans tussen belasting (de krachten op de rug) en de belastbaarheid (wat iemand geestelijk en lichamelijk aan kan).

Hoe komt u van uw rugklachten af?

Dit is een vraag die veel mensen hebben die contact opnemen met Promove Rugzorg. Vaak zijn mensen al bij verschillende therapeuten en/of specialisten geweest zonder het gewenste resultaat.

Mensen met rugklachten vinden het vaak lastig om één specifieke oorzaak aan te wijzen. Dit is ook niet vreemd als je kijkt naar wetenschappelijk onderzoek. Daaruit blijkt dat verschillende factoren invloed hebben op rugklachten, o.a. afwisseling van houding, voldoende bewegen, aantal uren slaap, en balans stress/ontspanning zijn een aantal factoren die invloed kunnen hebben op het krijgen dan wel aanhouden van rugklachten.

Door de focus op meerdere factoren te leggen die van invloed kunnen zijn op rugklachten, is de kans op succes het grootst. Lees hieronder wat de chiropractor van Promove Rugzorg voor uw klachten kan betekenen.

Review klant Promove Rugzorg

Wat klanten ervaren ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

‘’Na jarenlang terugkerende lage rug- en bekkenklachten en vele therapeuten die getracht hebben dit patroon te doorbreken gelukkig terecht gekomen bij Bjorn. Ik heb Bjorn mogen leren kennen als een zeer deskundig chiropractor die kwalitatief uitstekende zorg biedt en het negatieve patroon van rugklachten heeft weten te doorbreken. Bjorn heeft naast zeer deskundige vaardigheden ook een erg prettige persoonlijkheid. Een verademing om zo’n professional in de regio te hebben. Dank hiervoor Bjorn’’

Barend

Welke rugklachten behandelt de chiropractor?

Er zijn verschillende soorten rugklachten. Voor sommige rugklachten bestaan verschillende benamingen. Dit kan overweldigend overkomen maar komen op hetzelfde neer. Een goed voorbeeld zijn de volgende drie benamingen; spit, lumbago en acute lage rugklachten. Alle drie betekenen ze hetzelfde maar dit kan voor iemand met rugklachten verwarrend werken. Daarom vinden we het bij Promove Rugzorg belangrijk dat iemand tijdens zijn eerste en tweede consult goed, in begrijpelijke taal, uitgelegd krijgt wat er met zijn rugklachten aan de hand is en wat hiervoor de oplossing is.

De volgende type rugklachten worden door de chiropractor behandeld:

✅ Spit, lumbago en acute lage rugklachten. Bij deze type rugklachten is het vaak in de rug geschoten bij het oppakken van een object van de grond of bij het maken van een draaibeweging. Mensen kunnen bij deze klachten met een kromme rug lopen en scheef staan omdat ze zoveel pijn ervaren. Er is vaak sprake van vergrote spierspanning en het kan voor mensen aanvoelen dat er een blokkade in de rug zit.

✅ Lage rug hernia. Hierbij heeft iemand rugklachten en uitstraling in het been. Dit wordt veroorzaakt doordat de tussenwervelschijf tegen een zenuw aan drukt oftewel er is sprake van een beknelde zenuw. Voor meer informatie zie de specifieke hernia pagina.

✅ Ischias klachten. De grote zenuw in het been heet de ischiadicus zenuw. Als deze geïrriteerd is door bijvoorbeeld een hernia of door een spier die hierop drukt dan worden de gevolgen hiervan (uitstraling of doofheid in het been) ”ischias” klachten genoemd. Voor meer informatie bezoek de pagina over ischias.

✅ Slijtage van de rug. Dit zorgt er vaak voor dat langdurig bepaalde houdingen aannemen niet meer prettig aanvoelen. Vaak is fietsen prettiger dan lopen. Dit komt omdat bij lopen de gewrichten van de rug extra worden belast en bij fietsen worden ontlast. Wanneer iemand ook uitstraling in zijn been of benen ervaart kan het komen door een stenose. Dit betekent dat door slijtage de tunnel waar de zenuw in de rug loopt vernauwt is door veelvuldig gebruik en daardoor heeft de zenuw minder klachten.

✅ SI gewricht klachten. Het SI gewricht maakt onderdeel uit van het bekken en bevindt zich laag in de onderrug. Vaak hebben mensen aan één kant van de rug klachten en kan het uitstralen richting de bil en de buitenkant van het bovenbeen. De pijn komt vaak opzetten bij langdurig staan, slapen op de pijnlijke kant, hardlopen of zitten (met benen over elkaar).

Wat kan de chiropractor van Promove Rugzorg voor u betekenen?

✅ Behandelt de oorzaak van de klachten

✅ Past verschillende behandeltechnieken toe, zoals; manipulaties, triggerpoint therapie, dry needling en oefentherapie

✅ Door ook een achtergrond als fysiotherapeut te hebben, heeft de chiropractor van Promove Rugzorg een rugzak vol bagage aan tools om toe te passen om uw klachten te kunnen behandelen

✅ Persoonlijk afgestemd behandelplan met als doel zowel op korte als lange termijn verlichting van uw klachten te ervaren

Het belangrijkste doel, tijdens een behandeling chiropractie van mensen met rugklachten, is om de oorzaak te achterhalen. Binnen Promove Rugzorg hebben we verschillende behandeltechnieken die we kunnen toepassen. Op deze manier kan elk stadium van rugklachten, zowel acute als chronische klachten, adequaat door middel van chiropractie behandeld worden. De volgende behandeltechnieken kunnen door de chiropractor worden toegepast: manipulatie, mobilisatie, triggerpoint, dry needling en oefentherapie. Het doel van de behandeling is om in eerste instantie de belasting op de rug te verminderen waardoor de balans tussen belasting en belastbaarheid weer wordt hersteld en de klachten verminderen. Hierna kan de belasting op de rug langzaam worden opgebouwd door middel van een persoonlijk afgestemd behandelplan. Waardoor in de toekomst kunt u de activiteiten weer uitvoeren welke u graag zou willen.

Lees meer