Heupklachten

Heup spierkracht testen chiropractorHeupklachten komen veelvuldig voor en de chiropractor kan u helpen. Het heupgewricht is een van de belangrijkste gewrichten in het lichaam om ons voort te kunnen bewegen. Het is van belang dat omliggende spieren en gewrichten goed functioneren om de heup zo goed mogelijk te ondersteunen. Zwaktes en beperkingen hierin komen veelvuldig voor en kunnen leiden heupklachten. Een vaak voorkomende klacht is dat er pijn ontstaat aan de zijkant van het heupgewricht. Dit komt voort uit disbalans rondom de spieren van de heup. Eentonige houdingen en bewegingen uitvoeren, denk aan veel zitten, zijn hier vaak de oorzaak. De meeste mensen omschrijven deze klacht als heupklachten, maar het probleem zit vaak niet in het heupgewricht maar in de spieren daaromheen.

Veel voorkomende klachten rondom het heupgewricht

  • Stijfheid rondom de liesregio
  • Bewegingsbeperking
  • Artrose (slijtage)
  • Slijmbeurs ontsteking
  • Inklemming (impingement)
  • Pijn aan de buitenkant van het bovenbeen en bilregio wat aanvoelt als heupklachten

Wat kan de chiropractor van Promove Rugzorg voor uw heupklachten betekenen?

✅ Promove Rugzorg heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van klachten rondom de wervelkolom, waar heupklachten onder vallen. Daarnaast zijn we als een van de weinige chiropractiepraktijken in Nederland gespecialiseerd in sportchiropractie. Veel heupklachten ontstaan tijdens het beoefenen van sportactiviteiten.

✅ Past verschillende behandeltechnieken toe, zoals; manipulaties, triggerpoint therapie, dry needling en oefentherapie

✅ Door ook een achtergrond als fysiotherapeut te hebben, heeft de chiropractor van Promove Rugzorg een rugzak vol bagage aan tools om toe te passen om uw klachten te kunnen behandelen

✅ Persoonlijk afgestemd behandelplan met als doel zowel op korte als lange termijn verlichting van uw klachten te ervaren.

De chiropractor is gespecialiseerd in het onderzoek naar de oorzaak van heupklachten. Het heupgewricht moet goed worden ondersteund door de omliggende gewrichten en spieren. Niet altijd is de oorzaak in de heup zelf te vinden maar het kan ook vanuit de rug of het bekken komen of vanuit instabiliteit uit de knie of enkel. Het is belangrijk om niet alleen de pijnklacht te behandelen maar ook de oorzaak, zodat de klachten niet terug komen. Als de oorzaak is vastgesteld, kan met de behandeling worden gestart. De chiropractor kan een variëteit aan behandelopties toepassen om uw heupklachten zo goed mogelijk te kunnen verhelpen. Behandelopties zijn manipulaties, mobilisaties, spier-rektechnieken, triggerpoint therapie, dry needling en gerichte oefeningen zodat het geheel stabieler en functioneler met elkaar samen gaat werken. Het belangrijkste doel is vermindering van de klachten en vergroting van de belastbaarheid van de heup.

Lees meer