Sportconsult

Sportchiropractie bij Promove Rugzorg

Chiropractie wordt veelvuldig toegepast in de (top)sport. Sportchiropractie is een specialisatie binnen chiropractie, wat bij Promove Rugzorg wordt aangeboden. Promove Rugzorg is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Sport Chiropractie (NVSC).
Chiropractie kan snel en efficiënt klachten verminderen. Vandaar dat chiropractie wordt toegepast binnen de sport.

Sportchiropractor Björn DenissenWaarom een speciaal sportconsult

Een sporter vraagt meer van zijn lichaam dan iemand die de gehele dag in de auto of op een bureaustoel zit. Er komen meer krachten op het lichaam van een sporter. Een sporter is iemand die een paar keer per week een aantal uur tennist of hardloopt of een topsporter.
Een sporter vraagt meer van de therapeut, omdat bijna klachtenvrij nog niet betekent dat de sporter weer op zijn oude niveau kan presteren. Juist in de fase dat de sporter bijna klachtenvrij is, is de sportchiropractie van groot belang.

Wat houdt het sportconsult bij Promove Rugzorg in?

  • Tijd voor een consult is langer
  • Er wordt sportspecifiek gekeken naar de gehele keten van bewegen
  • Opbouw oefentherapie tot een gevorderd stadium
Bij sporters gaat het om details

Bij een bezoek aan de sportchiropractor wordt gekeken of de afstemming van het bewegingsapparaat goed verloopt. Tijdens het bezoek wordt het functioneren van het lichaam in zijn geheel bekeken, zowel de spieren, gewrichten als het zenuwstelsel. Een verminderde beweeglijkheid in de heup kan bij een tennisser zorgen voor schouderklachten en andersom. Een klein detail, waarbij een spier of gewricht niet goed functioneert, kan op de lange termijn voor blessures zorgen. Daarom is het van belang dat een sporter van top tot teen wordt onderzocht.

Sportchiropractie ter preventie van sportblessures

Uit zowel onderzoek als ervaring op de werkvloer blijkt dat preventieve behandelingen zorgen voor een kleinere kans op sportblessures. Daarnaast zorgt chiropractie voor optimalisatie van het functioneren van het bewegingsapparaat, wat leidt tot betere sportprestaties.