Nekklachten

Nekklachten ChiropractorDe chiropractor is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van nekklachten. Klachten aan de nek komen vaak voor door langdurig dezelfde houding aan te nemen, zoals achter de computer, tablet of telefoon. Het hoofd wordt hierbij vaak in een voorover gebogen positie gehouden. Hierdoor komt er onnodig veel druk op de nekgewrichten en kunnen er in de loop van de tijd klachten ontstaan. Belangrijk is om elke 30-45 minuten af te wisselen van houding. Regelmatig bewegen van de nek en de rest van het lichaam helpt in het algemeen om klachten te verlichten of te voorkomen. Nekklachten kunnen kortdurend aanwezig zijn of voor langere tijd. Belangrijk is dat er bij de oorzaak van de klachten wordt begonnen om zo de klachten effectief te kunnen behandelen. Bij Promove Rugzorg bent u hiervoor op de juiste plaats. Lees hieronder wat de chiropractor voor u kan betekenen.

Zijn de volgende nekklachten voor u herkenbaar? Dan is chiropractie wellicht iets voor u

Naast rugklachten, zien we veel mensen in de praktijk met klachten aan hun nek. Mensen die we succesvol van hun nekklachten hebben geholpen, hadden de volgende klachten.

✅ Opstaan met een stijve nek

✅ Een geblokkeerde nek

✅ Het gevoel hebben van een vastzittende nek

✅ Hoofdpijnklachten die voortkomen uit de nek

✅ Vermoeidheid en een zeurend gevoel op het einde van de werkdag rondom de bovenrug en nek regio

✅ Uitstraling vanuit de nek naar de armen (eventueel veroorzaakt door een nekhernia)

✅ Nekklachten n.a.v. een auto ongeluk (whiplash)

✅ Slijtage of artrose klachten van de nek

✅ Spierpijn of kramp rondom de nek

Mensen die onze praktijk bezoeken hebben vaak al verschillende therapeuten en/of specialisten bezocht, zonder het gewenste resultaat. Lees hieronder wat de chiropractor van Promove Rugzorg voor uw nekklachten kan betekenen.

Review klant Promove Rugzorg

Wat klanten ervaren ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Björn is een hele goede chiropractor, die goed luistert en met verschillende technieken tot een optimaal resultaat komt!

Elaine

Wat kan de chiropractor voor uw nekklachten betekenen?

✅ Promove Rugzorg heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van nekklachten

✅ Past verschillende behandeltechnieken toe, zoals; manipulaties, triggerpoint therapie, dry needling en oefentherapie

✅ Door ook een achtergrond als fysiotherapeut te hebben, heeft de chiropractor van Promove Rugzorg een rugzak vol bagage aan tools om toe te passen om uw klachten te kunnen behandelen

✅ Persoonlijk afgestemd behandelplan met als doel zowel op korte als lange termijn een positief resultaat

De chiropractor is gespecialiseerd in het behandelen van nekklachten. De nek is het bovenste gedeelte van de wervelkolom. Tijdens het onderzoek wordt, naast de gewrichten van de nek, ook zorgvuldig gekeken naar de omliggende gewrichten, zoals de schouders, het bovenste gedeelte van de rug en naar de spieren die aan de nek verbonden zitten. Zodoende wodt niet alleen het gevolg aangepakt maar ook de oorzaak. De chiropractor kan kiezen uit het toepassen van verschillende behandeltechnieken bij het effectief behandelen van nekklachten. Soms wordt de chiropractor de ”kraker” genoemd. Maar hier wordt een chiropractor te kort mee gedaan. De chiropractor maakt vaak gebruik van behandeltechnieken bij mensen met nekklachten waarbij een ”krakend geluid” hoorbaar kan zijn.  Afhankelijk van de type klachten, ervaringen van de chiropractor en wensen van de patiënt worden ook andere behandeltechnieken toegepast zoals mobilisaties, spier-rek technieken, triggerpoint therapie, dry needling, oefeningen en advies over de juiste houding. Vindt u het ”kraken van de nek” spannend of heeft u het liever niet? Geef dit aan de chiropractor aan en hij kan voor andere behandeltechnieken kiezen die net zo effectief kunnen zijn.

Lees meer