Hoofdpijn

Hoofdpijn chiropractorHoofdpijn

Hoofdpijn komt veelvuldig voor en kan complex zijn. Met een universitaire studie als achtergrond heeft de chiropractor de kennis in huis om uw klachten adequaat te kunnen onderzoeken en vervolgens behandelen. Hoofdpijnklachten kunnen op verschillende plaatsten worden waargenomen, zoals rondom het voor- en achterhoofd.  Hoofdpijnklachten kunnen hardnekkig zijn en voor misselijkheid en duizeligheidsklachten zorgen. Er zijn verschillen vormen van hoofdpijnklachten, bekende vormen zijn migraine, spierspanningshoofdpijn en cervicogene hoofdpijn. Bij cervicogene hoofdpijnklachten, komt de pijn voort uit de spieren en gewrichten rondom het hoofd. Deze klachten kunnen voorkomen als men langdurig achter het bureau heeft gewerkt. Uit onderzoek blijkt dat we steeds meer ons leven zittend doorbrengen. Belangrijk is om elke 30 tot 45 minuten van houdingen te wisselen. Zodat het lichaam niet uren achter elkaar in de zelfde houdingen wordt belast.

Veel voorkomende klachten

  • Uitstraling vanuit de nek wat zorgt voor hoofdpijnklachten
  • Klachten aan een of beide gezichtshelften
  • Verminderd zicht door wazig zien of het zien van lichtflitsen
  • Verschillende soorten pijn, zoals zeurend, stekend of bonkend
  • Een strakke band over het voorhoofd
  • Pijn rondom de kaakgewrichten

Wat kan de chiropractor voor uw hoofdpijnklachten betekenen

✅ Promove Rugzorg heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van klachten aan de wervelkolom, waar het hoofd (schedel) onderdeel van is.

✅ Past verschillende behandeltechnieken toe, zoals; manipulaties, triggerpoint therapie, dry needling en oefentherapie

✅ Door ook een achtergrond als fysiotherapeut te hebben, heeft de chiropractor van Promove Rugzorg een rugzak vol bagage aan tools om toe te passen om uw klachten te kunnen behandelen

✅ Persoonlijk afgestemd behandelplan

De chiropractor zal eerst een uitgebreid onderzoek uitvoeren om te kijken wat voor soort hoofdpijn u heeft. Als uit onderzoek blijkt dat de oorzaak van de hoofdpijn voortkomt uit de spieren en gewrichten rondom de nek, bovenrug en/of kaak is de chiropractor de juiste persoon om u te helpen. De behandeling kan bestaan uit manipulaties, mobilisaties, spier-rektechnieken, triggerpoint therapie, dry needling, oefeningen en advies voor houding en beweging.

Lees meer