Schouderklachten

Schouder onderzoek chiropractorSchouderklachten zijn vaak complex en het schouderblad, de nek en de middenrug kunnen hierin een rol spelen. Chiropractie kijkt verder dan de klachten aan de schouder alleen en onderzoekt ook de omliggende structuren. Zo wordt niet alleen naar de pijn (lees gevolg) gekeken maar ook naar de oorzaak. Schouderklachten komen vaak voor door het uitvoeren van bureauwerk of veelvuldig een activiteit uitvoeren zoals sporten, schilderen of tuinieren. De schouder wordt in zijn functioneren ondersteund door het sleutelbeen, schouderblad en de wervelkolom. Een disbalans in de spieren rondom het schouderblad is vaak de oorzaak van schouderklachten. Dit kan komen door opgetrokken schouders of door schouders die naar voren toe staan, wat zorgtvoor een kwetsbare positie van de schouder waardoor de kans op blessures toeneemt. Een blessure aan de schouder kan vaak lang duren omdat het lastig is om in het dagelijks leven de schouder te ontzien. Een andere reden is het ontstaan van een peesblessure als gevolg van het verkeerd belasten van de schouder. De pees is slecht doorbloed waardoor het herstel vertraagd verloopt.

Veel voorkomende klachten rondom het schoudergewricht

  • Slijmbeurs ontsteking
  • Frozen shoulder (bewegingsbeperking schouder)
  • Inklemming (impingement) wat lijdt tot peesirritatie
  • Artrose (slijtage)
  • Pijn bij het liggen op de schouder

Wat kan de chiropractor van Promove Rugzorg voor uw schouderklachten betekenen?

✅ Promove Rugzorg heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van klachten rondom de wervelkolom, waaronder schouderklachten vallen. De nek en de bovenrug zijn namelijk aangrenzende gewrichten. Daarnaast zijn we als een van de weinige chiropractiepraktijken in Nederland gespecialiseerd in sportchiropractie. Veel schouderklachten ontstaan tijdens het beoefenen van sportactiviteiten.

✅ Past verschillende behandeltechnieken toe, zoals; manipulaties, triggerpoint therapie, dry needling en oefentherapie

✅ Door ook een achtergrond als fysiotherapeut te hebben, heeft de chiropractor van Promove Rugzorg een rugzak vol bagage aan tools om toe te passen om uw klachten te kunnen behandelen

✅ Persoonlijk afgestemd behandelplan met als doel zowel op korte als lange termijn verlichting van uw klachten te ervaren.

Het is ontzettend belangrijk dat de spieren en gewrichten rondom de schouder goed functioneren, zoalsde nek, bovenrug, schouderblad en sleutelbeen. De chiropractor behandelt niet alleen de gewrichten, maar ook de omliggende spieren. Door een verkeerde houding worden vaak bepaalde spieren overactief en andere spieren, voornamelijk aan de onderkant en zijkant van het schouderblad, inactief. Dit zorgt voor een verminderde functie van de totale schoudergordel, wat kan leiden tot schouderklachten. De chiropractor is geschoold om deze problematiek aan te pakken, door het toepassen van manipulaties, mobilisaties, triggerpoint therapie, dry needling en oefeningen gericht op het optimaliseren van bewegen van de schoudergordel. Bij Promove behandelen we de oorzaak en niet alleen het gevolg.

Lees meer