RSI klachten

RSI klachten worden tegenwoordig KANS klachten genoemd: Klachten aan de Arm, Nek en Schouder. Deze klachten komen voort door veelvuldig dezelfde houdingen en bewegingen uit te voeren waardoor het lichaam te weinig rust krijgt om te herstellen. Een bekende oorzaak van RSI klachten is het langdurig plaatsnemen achter de computer. Een andere reden waarom RSI klachten kunnen ontstaan zijn herhaaldelijk dezelfde bewegingen uit te voeren zoals tuinieren, tennissen, huishoudelijk werk of schilderen. Wilt u klachten voorkomen dan is het verstandig om niet telkens dezelfde houding aan te nemen. Wissel daarom regelmatig van houding af en verdeel activiteiten verspreid over de dag. Lees hieronder wat de chiropractor van Promove Rugzorg voor u kan betekenen.

RSI klachten Promove Rugzorg chiropractieVeel voorkomende klachten bij RSI klachten

  • Muisarm
  • Tintelingen in de arm en/of hand
  • Tenniselleboog (pijn aan de buitenkant van de elleboog is de bekendste vorm van RSI klachten)
  • Golferselleboog (pijn aan de binnenkant van de elleboog)
  • Carpaal tunnel syndroom
  • Verkramping en stijfheid in spieren van de arm RSI
  • Pijn in de schouder en nekregio

Wat kan de chiropractor van Promove Rugzorg voor uw klachten betekenen?

✅ Promove Rugzorg heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van klachten voortkomend uit de wervelkolom. RSI ofwel KANS klachten, zijn vaak voortkomend uit de gehele keten. Deze keten, van nek en de bovenrug tot en met de pols, wordt dan ook uitgebreid onderzocht tijdens het eerste consult. Om erachter te komen wat de oorzaak van uw klachten is, zodat die tijdens de behandeling kan worden aangepakt.

✅ Past meerdere behandeltechnieken toe, zoals; manipulaties, triggerpoint therapie, dry needling en oefentherapie

✅ Door ook een achtergrond als fysiotherapeut te hebben, heeft de chiropractor van Promove Rugzorg een rugzak vol bagage aan tools om toe te passen om uw klachten te kunnen behandelen

✅ Persoonlijk afgestemd behandelplan, waarbij de nadruk ligt om ook op de lange termijn klachtenvrij te blijven.

RSI klachten komen vaak voort uit de wervelkolom. De chiropractor is dé expert op het gebied van problemen die voortkomen uit de wervelkolom en daarom geschikt om uw klachten effectief te kunnen behandelen. Net als bij andere klachten is het belangrijk om de oorzaak van het probleem aan te pakken. De oorzaak is terug te vinden in een disbalans tussen de belasting en de belastbaarheid die het lichaam op een bepaald moment aan kan. Het doel van de behandeling is om deze balans te herstellen. Om dit te bereiken kunnen verschillende behandeltechnieken worden toegepast zoals manipulatie, mobilisatie, spier-rektechnieken, triggerpoint therapie, dry needling, oefeningen en advies over houding en beweging.