Sportblessures

Sportblessure Chiropractor

Chiropractor sport

Bij Promove Rugzorg helpen wij je graag om zo snel en goed mogelijk van je sportblessures af te komen. Voldoende beweging en vooral afwisseling van beweging is gezond. Veel mensen vinden het prettig om regelmatig te sporten. Helaas loopt men hierbij risico op blessures met 2 groepen oorzaken. Enerzijds blessures als het gevolg van een trauma, zoals een valpartij, en anderzijds blessures die voortkomen door overbelasting.

Het belangrijkste om te weten is dat sportblessures vaak nooit één oorzaak hebben. Een sportblessure komt geregeld door overbelasting als gevolg van te veel of verkeerd trainen, een verkeerde techniek, verkeerd materiaal, en/of verkeerd functioneren van het lichaam. Een chiropractor sport zou met u mee kunnen kijken wat er aan de hand is.

Veel voorkomende klachten bij sporters

  • Klachten die pas na het sporten of zelfs de dag erna komen opzetten
  • Spierverkramping
  • Verminderde kracht
  • Stijfheid in gewrichten
  • Vermoeidheid in spieren
  • Verminderd presteren van het lichaam

Wat kan de chiropractor voor u betekenen

Bij Promove Rugzorg zijn we gespecialiseerd in sportblessures, door het volgen van een aparte opleiding. Bovendien zijn we zelf fanatiek in het uitvoeren van verschillende sporten waardoor we ons ook kunnen inleven in de sporter.
Het belangrijkste bij sportblessures is om te zorgen dat de randvoorwaarden goed zijn zodat het lichaam optimaal kan presteren. De chiropractor zal een zowel lichamelijk als functioneel onderzoek uitvoeren van het gehele lichaam. Een verminderde bewegingsvrijheid in de grote teen of enkelkan namelijk leiden tot heupklachten, door het ontstaan van compensatie patronen. De sportchiropractor kan verschillende behandeltechnieken toepassen om de klachten te behandelen, zoals manipulaties, mobilisaties, triggerpoint therapie, dry needling en het laten uitvoeren van functionele oefeningen.

Lees meer