Wie is de chiropractor

Chiropractor Tilburg Björn Denissen

Chiropractor Björn Denissen is gespecialiseerd in nek- en rugklachten.

Björn Denissen

Björn Denissen, chiropractor bij Promove Rugzorg, is geboren in Tilburg en opgegroeid in Berkel-Enschot. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij besloot om in Tilburg als chiropractor zijn eigen praktijk op te starten en hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan.

Na een aantal jaar met veel plezier als fysiotherapeut te hebben gewerkt, besloot Björn zich verder te gaan ontwikkelen. Om die reden is hij gestart met de studie chiropractie in het Verenigd Koninkrijk. De opleiding tot chiropractor duurt vijf jaar en werd door Björn met glans afgesloten. Hij studeerde cum laude af.

Terug in Nederland heeft Björn ervaring als chiropractor opgedaan in een praktijk in Alphen aan den Rijn. Deze ruime ervaring heeft hij meegenomen bij de start van zijn eigen praktijk.

Sport en gezondheid zijn passies van Björn. De laatste jaren heeft Björn zich meer gericht op duursporten. De hele triatlon en de marathon heeft hij reeds voltooid. Björn kennende blijven de sportieve ambities ook in de toekomst bestaan.

Specialisaties van Björn

De combinatie van het werk als chiropractor en het beoefenen van sport gaan bij Björn hand in hand. Björn is een van de weinige chiropractoren in Nederland die de opleiding tot sportchiropractor heeft afgerond en als zodanig werkzaam is.

De expertises van Björn als chiropractor liggen voornamelijk op het gebied van:

Björn volgt regelmatig bij- en nascholingscursussen om zijn kennis als chiropractor up-to-date te houden. De interesse van Björn ligt met name in cursussen die zich richten op rugklachten en sportgerelateerde klachten.

‘’Mensen weer het plezier in bewegen terug te laten krijgen, daar komt mijn passie vandaan om actief te zijn in de gezondheidszorg.”

Lees meer

Specialisatie in rugklachten

Björn zocht als fysiotherapeut verdieping in het behandelen van rugklachten, welke hij in de opleiding chiropractie vond. Tijdens de opleiding tot chiropractor kwam Björn meer dan voorheen in aanraking met de biomechanica van de wervelkolom. Hij kreeg zo verdieping in zijn kennis van het onderzoeken en behandelen van rugklachten. Tegenwoordig houdt hij zich up-to-date door regelmatig cursussen bij te wonen en wetenschappelijke literatuur te lezen.

Met zijn praktijk Promove Rugzorg wil Björn mensen helpen door een antwoord te geven op de vraag wat de oorzaak van hun rugklachten is. Samen wordt vervolgens een behandelplan opgesteld om een passende oplossing voor de klachten te bieden. Het doel is om iemand weer het vertrouwen en plezier in bewegen terug te laten krijgen.

Geen ”quick fix”

Voor rugklachten bestaan geen ‘’quick fix’’ behandelmethodes. Rugklachten ontstaan niet zomaar. Het is belangrijk niet alleen het gevolg (lees pijn) te behandelen maar ook de bron van de klachten. Bij Promove pakken we de oorzaak van de problematiek aan. Het weghalen van pijntriggers die klachten veroorzaken is hierbij van groot belang. Dit wordt toegelicht aan de hand van een voorbeeld.

Voorbeeld

Vergelijk een klacht met een korstje op de huid. Als het korstje eraf wordt gekrabt (door een pijntrigger zoals langdurig zitten), gaat het bloeden en komt er weer een korstje. Als zich dit blijft herhalen komt u niet van het korstje af. Wordt er van het korstje afgebleven, dan verdwijnt deze uiteindelijk. Oftewel door de pijn te vermijden, zorgt u ervoor dat de rug kan herstellen en de pijnklachten verminderen. Zo wordt tijdens de behandeling niet alleen het gevolg (de pijnklachten), maar juist ook de oorzaak behandeld.

Verbergen