Chiropractor Goirle

Chiropractor Goirle

Bent u op zoek naar een chiropractor in Goirle? Dan bent u aan het juiste adres. Een chiropractor kan u helpen bij een breed scala aan gezondheidsproblemen. Van chronische pijn en bewegingsbeperkingen tot chronische vermoeidheid en stress, een chiropractor kan uw lichaam in balans brengen. Een chiropractor kan helpen bij rug- en nekpijn, hoofdpijn en slaapproblemen. Ook kan een chiropractor ondersteunen bij andere gezondheidsproblemen zoals artritis, spierkrampen, astma, duizeligheid, vermoeidheid en in sommige gevallen zelfs epilepsie.

Bij Promove Rugzorg, een chiropractor praktijk gelegen in Tilburg, maken we gebruik van technieken zoals manipulatie, mobilisatie, massage, stretching, warmte- en koudetherapie en meer om de gezondheid van het zenuwstelsel te verbeteren. Deze chiropractie technieken kunnen uw pijn verlichten, beweging en flexibiliteit verbeteren, vermoeidheid verminderen en uw algehele gezondheid verbeteren. Als u last heeft van chronische of acuut gerelateerde gezondheidsproblemen, overweeg dan het raadplegen van een chiropractor en het nemen van een chiropractie behandeling. Het kan u helpen uw gezondheid te verbeteren en pijn en ongemak te verlichten.

Verschillende soorten behandelingen

Promove Rugzorg is een chiropractor Goirle welke u kan bijstaan bij verschillende klachten en symptomen zoals rugklachten, nekklachten, pijn aan de gewrichten, rugpijn, hoofdpijn en klachten aan de spieren. Een chiropractie behandeling bij chiropractor Goirle kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. We zetten een aantal chiropractische behandeling mogelijkheden op een rij:

 • Manipulatie: Een manipulatie is een techniek die vaak wordt toegepast door chiropractors. Het is een snelle, passieve rekking van structuren rond een gewricht zoals ligamenten, gewrichtkapsels en -banden. Dit kan drukverschillen in het gewricht veroorzaken, waardoor een gasbel vrij kan komen. Dit kan een klik- of ‘krakend’ geluid veroorzaken. Het doel van de manipulatie is om de bewegingsvrijheid van het gewricht te verbeteren en het zenuwstelsel te stimuleren. Vaak merken patiënten meteen na de behandeling een toename in bewegingsvrijheid en een afname van pijn.
 • Mobilisatie: Mobilisaties zijn bewegingen die worden uitgevoerd om het gewricht beter te laten bewegen. Ze kunnen worden uitgevoerd door de patiënt zelf (actief), in samenwerking met de chiropractor (geleid actief) of door de chiropractor alleen (passief). Ze zijn bijzonder geschikt voor mensen waarbij manipulatie geen goede optie is.
 • Triggerpoint therapie en dry needling: Triggerpoints, ook wel drukpunten of spierknopen genoemd, zijn kleine verkrampingen in spieren die uitstralende pijn kunnen veroorzaken naar omliggende gebieden. Er zijn twee behandeltechnieken die door een chiropractor kunnen worden toegepast om deze triggerpoints te behandelen. De eerste techniek is manuele druk uitoefenen op de spierknoop, terwijl de tweede techniek dry-needling is. Hierbij wordt een ‘droge’ (dry) naald gebruikt om het triggerpoint te behandelen.
 • Spier en bindweefsel behandeltechnieken: De chiropractor heeft verschillende technieken tot zijn beschikking om spieren en het omliggende bindweefsel te behandelen. Bindweefsel, ook wel fascie genoemd, is een soort vlies dat rondom onze spieren zit. Als dit te strak gespannen staat, kan dit leiden tot verminderde functionaliteit van het lichaam en uiteindelijk tot klachten.

Chiropractor Goirle

Een chiropractor in Goirle kan dus zeker een mooie uitkomst bieden wanneer u last heeft van klachten zoals nekklachten, hoofdpijn of pijn aan de rug. Promove Rugzorg heeft een geschiedenis uit de fysiotherapie, wat ook altijd wordt meegenomen in de behandelingen. Zo bent u zo snel mogelijk van uw klachten af. Wat zijn de voordelen van chiropractie door chiropractie praktijk Promove Rugzorg?

 1. Verlichting van chronische pijn en klachten, zoals rugklachten
 2. Verbetering van de beweeglijkheid van het lichaam
 3. Verbetering van de bloedcirculatie
 4. Stimulatie van het zenuwstelsel
 5. Verhoogde energie
 6. Versterkt het immuunsysteem
 7. Versterking van de spieren en banden
 8. Herstel van de normale functie van het skelet
 9. Vermindering van stress en angst
 10. Verbetering van de algehele gezondheid en welzijn
 11. Een geschiedenis in fysiotherapie wat meegenomen wordt in de behandeling
 12. Een langere behandeling dan bij andere chiropractors

Sportblessure

Ook bij een sportblessure kan chiropractie helpen. Een chiropractor is een specialist in het herstellen van onbalans in het bewegingsapparaat. Door de chiropractor te bezoeken, kunt u de pijn die u ervaart verminderen en de functionele beperkingen verbeteren. Een sporter neemt meer risico’s met zijn lichaam dan iemand die de gehele dag in de auto of op een bureaustoel zit. Hierdoor is het logisch dat er meer klachten kunnen ontstaan. Of het nu gaat om een amateur die een paar keer per week een aantal uur tennist of hardloopt, of een professionele topsporter; een sporter vraagt meer van de therapeut. Als een sporter bijna klachtenvrij is, betekent dit nog niet dat hij weer op zijn oude niveau kan presteren. In deze fase is sportchiropractie van essentieel belang om de sporter op een zo veilig mogelijke manier weer terug te laten keren in het actieve leven.