Chiropractor SI gewricht

Chiropractor SI gewricht

Een chiropractor is een specialist die zich bezighoudt met onder andere het behandelen van het SI-gewricht. SI-gewrichten, ook bekend als de sacro-iliacaal gewrichten, zijn gewrichten die worden gevormd door aan de ene kant het ilium (bekkenrand) en aan de andere kant het sacrum (heiligbeen). De SI-gewrichten zijn erg sterk, dit komt omdat ze een dragende functie hebben tussen het bekken en het heiligbeen. De SI-gewrichten zijn omringd door veel banden (ligamenten) die het bekken steun bieden en hierdoor versterken, zodat de SI-gewrichten veel krachten kunnen weerstaan. In de sacro-iliacale gewrichten zit erg weinig beweging. Ongeveer twee tot drie graden beweging is er mogelijk. Alleen bij zwangere vrouwen is dit net iets meer, omdat de banden rondom SI-gewrichten dan mobieler zijn, maar ook dan is het maar rond de vijf graden dat de twee SI-gewrichten kunnen bewegen. De SI-gewrichten zorgen samen met de onderrug en het bekken ervoor dat er krachten worden overgebracht van het bovenlichaam naar het onderlichaam. Ondanks de geringe mate van beweging geven veel mensen pijn aan rond hun SI-gewrichten. Maar hoe komt dat nu?

SI-gewrichten staat voor sacro-iliacale gewrichten. De sacro-iliacale gewrichten kunnen net als elk ander gewricht in het lichaam overbelast raken, waardoor er pijnklachten kunnen ontstaan. Dit kan door een acuut moment gebeuren, bijvoorbeeld een valpartij of bij het ”in de rug schieten’’ tijdens iets oppakken, maar het kan ook komen door herhaaldelijk dezelfde houdingen en/of bewegingen te maken. Naast fysieke oorzaken kunnen klachten aan de SI-gewrichten ook ontstaan door bijvoorbeeld stress. De SI-gewrichten bewegen tegengesteld van elkaar. Als het sacrum (heiligbeen) voorwaarts beweegt, dan beweegt het ilium (bekkenrand) achterwaarts. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting bij het wandelen. Maar ook bij wandelen wordt er weinig beweging uit de SI-gewrichten gehaald en voornamelijk uit de enkels, knieën en heupen.

Veel voorkomende klachten rondom de SI-gewrichten

✅ Irritatie in de vorm van pijnklachten rondom de sacro-iliacale gewrichten

✅ Pijnlijke spier rondom de SI-gewrichten waar te veel spanning op staat

✅ Bekkenklachten, o.a. door zwangerschap

✅ Artrose (slijtage)

✅ Pijn bij het wandelen

✅ Pijn bij lang staan

Review klant Promove Rugzorg

Wat klanten ervaren ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Björn is een hele goede chiropractor, die goed luistert en met verschillende technieken tot een optimaal resultaat komt!

Elaine

Wat kan de chiropractor van Promove Rugzorg voor uw klachten aan de sacro-iliacale gewrichten betekenen?

✅ Promove Rugzorg is gespecialiseerd in, zoals de naam al zegt, in het behandelen van rugklachten, waaronder klachten aan het SI-gewricht vallen.

✅ Onderzoekt en behandelt zowel de SI-gewrichten als spieren en gewrichten in de gehele keten. Om zo de oorzaak van uw klachten op te sporen en te behandelen.

✅ Past een variëteit aan behandeltechnieken toe om de klachten aan de SI-gewrichten te verminderen. Voorbeelden van behandeltechnieken kunnen zijn; manipulaties, mobilisaties, triggerpoint therapie en dry needling.

✅ Door de achtergrond als fysiotherapeut die de chiropractor bij Promove Rugzorg heeft, is de kans ook groot dat er oefeningen worden meegegeven om de klachten rondom de SI-gewrichten te verminderen.

✅ Een persoonlijk behandelplan met duidelijke uitleg wat er aan de hand is en wat u er zelf aan kunt doen om recidive van klachten aan de SI-gewrichten te voorkomen.

Chiropractor SI-gewrichten

Het is belangrijk dat de chiropractor de oorzaak van klachten aan de SI-gewrichten behandelt. Bij Promove is het een van onze doelstellingen om op zoek te gaan naar de bron van uw klachten in plaats van alleen de symptomen te behandelen. Naar aanleiding van een vraaggesprek en uitgebreid onderzoek wordt een werkdiagnose door de chiropractor gesteld. Naar aanleiding van het onderzoek wordt een behandelplan uitgestippeld voor de sacro-liacale gewrichten en dit wordt ook besproken. Het behandelplan is altijd afgestemd op uw hulpvraag en wensen. Het belangrijkste bij het behandelen van alle klachten aan de sacro-iliacale gewrichten is dat er een goede wisselwerking is tussen de chiropractor en de patiënt. De chiropractor doet zijn best om u zo goed mogelijk te helpen bij het verminderen van de klachten rondom de sacro-iliacale gewrichten en uzelf zal in het dagelijks leven aan de slag moeten met de adviezen en oefeningen die zijn gegeven.